Bulvár

10 hónap börtön felfüggesztve Fásynak

Első fokon börtönre ítélték Fásy Ádámot a mulatós zene egyik királyát írja a hvg.hu

A megismételt elsőfokú eljárásban nemcsak emberi test tiltott felhasználásának és emberen végezhető kutatás szabályai megszegésének bűntettében, hanem többrendbeli csalás miatt is bűnösnek mondta ki az őssejtügy vádlottjait hétfőn a Fővárosi Törvényszék. Az ügy mind az öt vádlottja – különböző időtartamra felfüggesztett – börtönbüntetést kapott.  Fásy Ádám negyedrendű vádlottat 10 hónap, 2 évre felfüggesztett börtönre és 4,44 millió forint pénzbüntetésre ítélték.

Az ítélet nem jogerős.

Ki is Fásy Ádám?

Gyöngyösi Blanka és Fásy Ferenc gyermekeként látta meg a napvilágot 1952. március 23-án, Gyomán. A középiskolát, speciál üvegező tükörkészítő és csiszoló szakon Budapesten végezte.

A középiskola elvégzése után a vendéglátással úgy ismerkedett meg, hogy felszolgáló lett Fonyódon. Ezzel nem elégedett meg, pár évvel később az üzletvezetői képesítést is megszerezte, majd szakácsnak tanult. 1993-ban felsőfokú vendéglátó menedzser diplomát szerzett.

Az 1970-es évek elejétől egészen 1994-ig dolgozott a vendéglátásban. Volt felszolgáló, szakács, üzletvezető, igazgató és vezérigazgató. A fonyódi Delta étterem után a balatonfüredi Márka ételbárban dolgozott. A szeghalmi Puszta Csárdában, majd a körösladányi Vén Márkus vendéglőben üzletvezető-helyettes volt. Innen került 1983-ban Dévaványára, ahol egy éven át a Vadkacsa vendéglőt vezette. 1984–1988 között Gyulán az Aranykereszt Hotel igazgatója lett. 1989-ben gasztronómiai tanulmányúton vett részt, és ennek keretében Európában járt. 1990–1991-ben magánvendéglőket nyitott: Békéscsabán a Bella Itáliát, Gyulán a Blanka éttermet és az Anita sörözőt. Ezt követően Békés megye legnagyobb szállodáját, a Fiume Hotelt irányította 1994-ig.

Az éttermek, szállodák után hirtelen váltással a magyar játékkaszinólánc, a Casinos Hungary délkelet-európai regionális vezérigazgató-helyettesének nevezték ki. Ezt a tisztet hat éven át (1994–2000 között) töltötte be.

Az 1990-es évek elejétől a vendéglátás helyett egyre jobban a média felé fordult. 1991-ben a Miss Universe Hungary, a Miss Europe Hungary és a Miss Intercontinental Hungary licencek tulajdonosa lett, majd 1995-ben csatlakozott ezekhez a Miss World Hungary (Miss Universe Hungary). A szépségiparban 2006-ig volt aktívan jelen. Műsorvezetőként és egy zenei műsor házigazdájaként is debütált: 1998-tól 2005-ig az emberközelben című tévéműsor szerkesztője és műsorvezetője volt, 1999-től a Magyar ATV-n futó Fásy Mulató – Zeneexpressz műsor tulajdonosa és műsorvezetője. (Wikipedia)

 

Megosztás

Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés