Illegális bevándorlás, Politika

A Jobbik sem szeretne bevándorlási kvótát

Két súlyos probléma van ma Magyarországon: a bevándorlás és a kivándorlás, de a jelenlegi kormány csak az előzővel foglalkozik – jelentette ki Vona Gábor szerdán Nagykanizsán.

A Jobbik elnöke a párt belvárosban tartott utcafórumán, mintegy száz-százötven résztvevő előtt úgy fogalmazott: a kormány csak a kommunikációban próbál tenni a bevándorlás ellen, de

“a hátsó szobában, a letelepedési kötvények révén jöhet bárki, akinek pénze van.”

A Jobbik sem szeretne bevándorlási kvótát,

“mi is meg fogjuk védeni Magyarországot a bevándorlástól, de mi szeretnék megóvni az elvándorlástól is”.

Ma már a magyar szülők minden hatodik gyermeke külföldön születik, a fiatalok 61 százaléka tervezi vagy már döntötte el, hogy elhagyja Magyarországot, a családegyesítés pedig azt jelenti, hogy később viszik magukkal a szüleiket is – sorolta a pártelnök.
Kifejtette, hogy elsőként

“el kell számoltatni azokat, akik ezt az országot szétlopták (…), egy szűk érdekcsoport lényegében az állam, az emberek és a köz vagyonát a magánvagyonává teszi”.

Szerinte a rendszerváltás óta eltelt 28 évben azért nem volt elszámoltatás, mert aki kormányra került, annak magát is el kellett volna számoltatnia, márpedig

“holló a hollónak nem vájja ki a szemét”.

    “Azért akarják most már szinte megsemmisíteni a pártot, mert tudják, hogy mi nem vagyunk benne a buliban”

– tette hozzá Vona Gábor.
A pártelnök azt is hangsúlyozta, hogy munkára, tisztességes bérre és lakhatási lehetőségre van szükség az elvándorlás mérséklésére.

“A multinacionális cégek jó, hogy itt vannak, amelyek értéket teremtenek, maradjanak is”

, de fel kell zárkóztatni a béreket, meg kell szüntetni a dolgozók kiszolgáltatottságát, a magyar vállalkozásoknak pedig jelentősen csökkenti kell a terheit.
Magyarországot nemcsak szavakkal kellene megvédeni, hanem valódi tettekkel, Szlovákiában Robert Fico is kijelentette, hogy nem vezeti be a bevándorlási kvótát,

“de nem plakátolta tele az országot”,

nem félemlíti meg a saját állampolgárait, hanem csendben teszi a dolgát.

“Orbán Viktor a tűzzel játszik”,

mert ha az Iszlám Állam harcosai Európában új célpontokat keresnek, vajon melyik országot fogják megtalálni? Azt amelyik csendben teszi a dolgát, vagy

“amelyiknek a miniszterelnöke kiabál?”

– tette fel a kérdést Vona Gábor.
Az utcafórumon feltett kérdésekre válaszolva a Jobbik elnöke egyebek mellett  arról is beszélt, hogy Varga Mihály arra kérte a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hogy ne hajtsák be azonnal az Állami Számvevőszék által az ellenzéki pártokra kivetett büntetést.

“Úgy tűnik, hogy mégiscsak a Fidesz dönt erről”,

nem az ÁSZ és más hatóságok, de ezzel

“nem vették le rólunk a célkeresztet”,

továbbra is

“a Jobbik megsemmisítésére készülnek”

– vélekedett Vona Gábor.


MTI

Érdekel minket az ön véleménye is