Tudomány-Technika

Majd a porszívód tudja. Kémek a lakásodban

Megosztás

Az IRobot és a Google úgy gondolta érdemes összeállni azért, hogy a lakásodban mindenki tudja, hogy minek hol a helye. A massachusettsi székhelyű iRobot cég robotporszívói, a Roombák már több mint 15 éve segítenek tisztán tartani a házat. Az IRopbot automata porszívókat gyártó vállalkozása 2015-óta nagyot fejlesztett a berendezésein és mára wifis Roomba-modelleket is lehet kapni, amelyek nemcsak az akadályokat kerülik ki, hanem akár fel is térképezik azt a szobát, ahol dolgoznak.

A kereső óriás úgy döntött, hogy összeáll a porszívókkal, hogy még hatékonyabb okos otthon épülhessen ki a robotok segítségével. A gépet nemcsak a Google digitális asszisztensével kötnék össze, a Roomba által készített “térképet” is használnák, hogy optimalizálják az okos otthon egyes funkcióit és elősegítse a további automatizálást.

Persze megígérték, hogy nem fogják felhasználni az adatokat reklámtevékenységre, de nyugtával dicsérd a napot. Én viszont jobban félek attól, hogy a cég szervereit feltörve, a profi bűnözök hozzájuthatnak lakásaink adatbankjához, így könnyen táptalajt adva a betörésekhez.


Hirdetés

Érdekel minket az ön véleménye is

Hozzászólás lezárva