Bulvár

Miss World Hungary

A Miss World Hungary egy évenkénti megrendezésű magyar szépségverseny, melynek célja, hogy magyar versenyzőt küldjön a Miss World nemzetközi szépségversenyre.

Először 1996-ban rendezték meg, bár a nemzetközi versenyen először 1989-ben vett részt magyar versenyző: Gerlóczy Magdolna, aki a Miss Hungary 1989 versenyt nyerte meg. A cím jelenlegi birtokosa (a 2018-as győztes) Szarvas Andrea.

2008 és 2010 között a Miss Universe Hungary és Miss Earth Hungary versenyekkel összevonva, A Királynő című showműsor keretében rendezték meg, melynek győztese (a “Királynő”) viselte a Miss World Hungary címet. 2011-ben A Szépségkirálynő című showműsor keretében rendezték meg a versenyt, ismét összevonva a Miss Earth Hungary és Miss Universe Hungary versenyekkel.

A Miss World világdöntőjén a legjobb eredményt Kulcsár Edina érte el, akit 2014-ben, Londonban a második helyezettnek választották, továbbá a Queen of Europe címet is elnyerte.

A Magyarország Szépe (Miss World Hungary) szépségverseny válogatójának résztvevői a budapesti Flashback Fotóstúdióban 2019. április 28-án.  A verseny licenc tulajdonosa Rogán Cecília. Rogán Cecilia ismert modell és vállalkozó, Rogán Antal a miniszterelnök kabinetfőnökének a  felesége.

Megosztás

Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés