Illegális bevándorlás

OIF

Megosztás
Szerző

Július elsejétől Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságként működik az eddigi Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, emlékeztet az MTI.

Május 30-án a Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányrendelet, amely szerint a jövőben az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) látja el a jogszabályokban hatáskörébe utalt idegenrendészeti és menekültügyi feladatokat. A főigazgatóság hét regionális igazgatósággal működik, ezek: a Budapesti és Pest Megyei, az Észak-alföldi, a Dél-alföldi, az Észak-magyarországi, a Dél-dunántúli, a Közép-dunántúli és a Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság.

A június 13-án a Hivatalos Értesítőben megjelent utasítás szerint a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal főigazgatója, Végh Zsuzsanna július elsejétől miniszteri biztosként folytatja munkáját. Feladata az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság rendvédelmi szervvé történő átalakulásával összefüggő feladatok koordinálása. Miniszteri biztosi megbízatása december 31-éig szól, feladatát az OIF főigazgatójával együttműködve látja el.

Végh Zsuzsanna helyét eddigi helyettese veszi át, hiszen a minapi közlés szerint Kiss Attila Tamás, a bevándorlási hivatal eddigi főigazgató-helyettese lesz az OIF főigazgatója.

Érdekel minket az ön véleménye is

Hozzászólás lezárva