Hírek, Közlekedés

Állomásgondnokok álltak munkába tavasszal a MÁV-nál

Megosztás

A vasútállomások utasforgalmi létesítményei és az üzemi területek átalakítása és kulturális környezetének biztosítása, valamint a településekhez kapcsolódó területek gondozottságának javítása, egy MÁV 2019-es tavaszától állomási gondnoki szolgálatot működtet.

A vasúttársaságban 696 állomást és 698 megállóhelyet üzemeltet. Ezek közül az első ütemben 277 helyszínen 78 munkatárs foglalkoztatott indult el az állomási gondnoki szolgálatban. Ez a helyzet a MÁV jövőbeli új állomások és megállóhelyekre való kiírása.

Az állomási gondnoki munkavégzés során az utasforgalmi területek és a karbantartás alapjául szolgáló elválasztott szintű tevékenységek folyamatos ellátása, a zöldterületek rendszeres átalakítása, egy burkolt és burkolatlan területek gyomozása történik. E munkavégzés, így az utazóközönség komfortérzete és települése környezeti rendje érezhetően növekszik.

Az állomási gondnokok olyan helyszíneken és időről időre történő forgalmazásán alapulnak, amelyekben az utazóközönség akadálymentesíti a közlekedést és támogatja, tehát az elfogadott korábbi vesztesek az utazóközönség tájékoztatását jelentenek.

A vasúttársaság reményei szerint – az állomási gondnokok munkájának köszönhetően – rövid időn belül az országszerte érzékelhetően gondozottabbak lesznek a vasútállomások, az utazóközönség és a lakosság megelégedése.

Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés