Sport

Strand világjátékok – Ezüstérmes a birkózó Németh Zsanett

Megosztás

A birkózó Németh Zsanett ezüstérmet szerzett kedden a dohai Strand Világjátékokon.

A viadal honlapja szerint a +70 kilogrammos súlycsoport magyar indulója csoportjában négy győzelmet aratott, majd nyert az elődöntőben is, a fináléban pedig 3-2-re kapott ki nigériai ellenfelétől.
A keddi versenynapon korábban bronzérmes lett a Dévay Márk, Kropkó Márta aquatlonos vegyesváltó, míg hétfőn másodikként végzett Dévay a férfiak mezőnyében.
Strand világjátékokat most rendeznek először, mégpedig a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) az égisze alatt. Az elképzelés 2015-ben vetődött fel azzal a céllal, hogy szép tengerparti helyszínekre vigyenek akciódús strand- és vízisportokat.
Dohában 97 ország több mint 1230 sportolója méri össze erejét, és 14 szakágban 350 érem talál gazdára. Olyan sportágak – zömmel olimpiai sportágak nem olimpiai versenyszámai – szerepelnek a programban, mint a 3×3 kosárlabda, a karate (kata), az aquatlon, a sportmászás vagy a gördeszka.
A magyar színeket öt sportágban – nyíltvízi úszásban, aquatlonban, strandkézilabdában, karatéban és strandbirkózásban – 32 sportoló képviseli.

Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés