Tudomány-Technika

Már Magyaroszágon is elérhető a kiterjesztett valósággal kiegészült Google Térkép

Megosztás

Arold Péter –  Tudomány-Technika

Magyarországon is elindult a Google gyalogos közlekedést segítő funkciója, a Live View (Élő kép).

Mindenféle kütyük, izék, bizbaszok segítik munkánkat, szórakozásunkat a mindennapok tevékenységeiben. A nyomtatott sajtók kiszorulóban vannak, a térképgyártók fogják a fejüket és már minden okostelefon rendelkezik valamilyen tájékozódó rendszerrel. Az egyik ilyen Google applikáció most Magyarországra ért. Aki eltéved, vessen magára.

A Google Térkép legújabb funkciója a kiterjesztett valóság segítségével, az útvonalra vetített nyilakkal és irányokkal mutatja, merre menjen a felhasználó.

A Google Térkép nemcsak az utazások megszervezésében hasznos, de kiváló útitárs is, amely segít új helyek felfedezésében. Egy, még ismeretlen város és látnivalói megismerésének nagyszerű módja a gyalogos városnéző túra, néha azonban nehéz kitalálni, merre is menjünk.

A Google Térkép új funkciójának köszönhetően mostantól a kiterjesztett valóság segítségével könnyebben felismerhetjük, merre induljunk: valós környezetbe vetített nyilak és irányok mutatják az utat. Az Élő kép nemcsak nagyvárosokban lesz elérhető, de minden olyan helyen is, ahol az Utcakép, azaz a Street View szolgáltatás működik.

A funkció használata rendkívül egyszerű: a Google-térkép alkalmazást megnyitva a felhasználó beírja úti célját, és kiválasztja a séta ikont. Innen az Élő kép gombra koppint, majd a telefonja kameráját az őt körülvevő épületekre irányítja. Amint a Google-térkép beazonosítja a felhasználó pozícióját, megjelennek a nyilak és a jelek a valós környezetre vetítve, amelyek megmutatják, melyik irányba kell elindulni.

Érdekes világ

Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés