Kultúra, Pihenő

Tízforrás fesztivál kezdődik a Fertő-part négy településén

Koncertek, szabadtéri filmvetítések, kiállítások, kézműves programok és túrák is várják a közönséget péntektől július 18-ig a Tízforrás fesztiválon a Fertő-part négy településén, Hegykőn, Fertőhomokon, Higedségen és Sarródon – olvasható a szervező Hegykő település honlapján.

A program Skoda Éva festőművész kiállításának megnyitójával kezdődik a hegykői Tornácos-házban péntek este, ezt követően a Szabó Balázs Trió ad szabadtéri koncertet a Grófkertben, majd Tóth Samu lép fel egy akusztikus gitárral.
    Szombaton a Liberty Trió ad koncertet szintén a Grófkertben, vasárnap pedig Hidegségen a Papkertben a Szirtes Quintet játszik.
    Hétfőn a hidegségi Szent András-templomban a DuoCorde gitárduó lép fel, másnap a hegykői Csipkeházban pedig Szőke Nikoletta dzsesszénekes koncertezik.

Támogatói tartalom

Rovarirtás Győr A Te ellenséged a mi ellenségünk

  • Amit jó tudni a darazsakról
    by rovarirto on 2020.10.15. at 15:17

    Magyarországon 20 társasdarázs-faj él, közülük öttel találkozhatunk a legnagyobb valószínűséggel közvetlen környezetünkben: a lódarázzsal (Vespa crabro), a padlásdarázzsal (Polistes nimpha), a déli papírdarázzsal (Polistes dominula), a német darázzsal (Vespula germanica) és a kecskedarázzsal (Vespula vulgaris). Íme, néhány tipp arra az esetre, ha az utóbbi négy, kisebb termetű sárga-fekete ruhás fajjal A Amit jó tudni a darazsakról bejegyzés először Rovarirtás Győr-én jelent meg.


    A Muzsikás július 14-én lép fel a Grófkertben, ahol később a Grappa Jazz nevű duó ad koncertet. Július 15-én a Jumping Matt and His Combo zenekar koncertezik a Grófkertben, amelyet Csoltói Gergő gitárművész fellépése követ.
    Másnap Jubilate Deo címmel egyházzenei dallamok csendülnek fel a sarródi Szent István vértanú templomban, majd Gerendás Péter Liszt ferenc-díjas előadóművész lép fel Fertőhomokon a tájházban.
    Július 17-én Levente Péter ad gyermekkoncertet Hegykőn a Csipkeházban. A zárónapon pedig a Djabe koncertezik a Grófkertben, az estét a Helga Jazz zenéje zárja.


    Hegykőn a Fenc-házban szabadtéri filmvetítéseket tartanak: július 12-én Horváth Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus drámáját vetítik, 16-án pedig Tóth Barnabás Akik maradtak című drámáját.
    A Hegykői Művésztelep alkotásaiból szombaton nyílik kiállítás Fertőhomokon, a tájházban. Ugyancsak július 10-től tekinthető meg Ruttkay Sándor grafikusművész tárlata Hegykőn, a Mariska néni házban.
    A fesztivál visszatérő programelemei a napfelkeltére és naplementére szervezett kenutúrák, amelyek a Csárdakapui-csatornától indulnak majd.


    A fertőhomoki tájházban július 12-én kézműves foglalkozásokat tartanak helyi kézművesek és kreatív alkotók, akik kosárfonást, textilfestést, bábkészítést, gyöngyfűzést és növényszövést tanítanak az érdeklődőknek.


Ezt is olvassa el!
Törvény születik az uzsorásokról
uzsora

1883. április 27. Az 1880-as évekig a parasztság szinte teljesen kívül esett a modern hitelrendszer érdeklődési körén. Különösen rossz termésű Érdekel

Gipsy Jazz Trió buli Dunaújvárosban

Még egy kört! - Gipsy Jazz Trió Legközelebb 2019 október 25.én - én lépünk fel Dunaújvárosban Érdekel

Szőny – Megtalálták a légiótábor főkapuját Brigetióban

Az ELTE régészeti tanszékének hallgatói és a helyi Klapka György Múzeum régészei a római kori brigetiói légiótábor északi főkapuja és Érdekel

Nyolc társulat a nemzetközi tánctalálkozón Pécsett
Pécsi Balett

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót szeptember 13. és 18. között a baranyai megyeszékhelyen nyolc társulat részvételével - Érdekel

Vasárnap akár ingyen is megnézheti a Feszty-körképet

Szerző 125 éve adták át a nagyközönségnek a Feszty-körképet. Az évfordulóra emlékezve 2019. május 12-én, vasárnap Érdekel

Régészeti leleteket találtak a szakemberek a szentesi Tóth József Színház alagsorában
Koszta József Múzeum

A kora újkorra keltezhető régészeti leleteket találtak a Koszta József Múzeum munkatársai a szentesi Tóth József Színház alagsorában - tájékoztatta Érdekel

Március utolsó hétvégéjén Kecskeméten ismét megrendezik a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivált

Peter Rockerboyler Lehet itt dumálni jobbra és balra is de a Jazz és Ragtime az egyik leginstrumentálisabb (tudnám mit jelent) Érdekel

A nagyárvíz festményeiből nyílik kiállítás Szegeden

Forrás Az 1879-es nagyárvíz festményeiből nyílik tárlat Szegeden, a város történetének egyik legnagyobb tragédiáját bemutató alkotásokat Érdekel

Forrás Fémkeresők segítik a zalaegerszegi Göcseji Múzeum régészeti osztályának munkáját, az intézménnyel hivatalos szerződésben álló fémkeresők Érdekel

0 0 votes
Értékeld

Érdekel minket az ön véleménye is